lördag 22 juni 2013

Lillen

ca 3 veckor efter att Chico somnat in var det dags att ta huvudet ur sanden. Lillen har haltat till ett par gånger under våren och han rörde sig lite knepigt. Vi kunde inte blunda längre.
Fick en första veterinärtid fort. Helt rätt kändes det inte men exakt vad gick inte att säga. Vi fick en ny tid två veckor senare hos veterinären och en kille som är väldigt duktig på hältor och liknande. Han har tidigare hjälpt oss med Chico. Vi fick en lång tid så det även fanns tid för röntgen om det ansågs behövas.
och ja, vid det tillfället hade Lillen ont. Röntgen blev det och många plåtar. Det tog över 45 min att få till alla bilder.
Resultatet var inte bra. Lillen har troligtvis drabbats av osteochondros i haserna, hans höfter ser inte bra ut och någonting är på gång i hans armbågar. Han har vätska där och även i haserna.
Som vi förstått det på vår vanliga veterinären så ser prognosen inte bra ut. Vi har fått remiss till Strömsholm där vi ska träffa en specialist nästa måndag, den första juli.

Vi vet inte om Lillen kommer kunna leva ett full gott liv. Vi vill inte ha en hund som lever på värktabletter och som det är just nu så mår Lillen inte heller bra trots värktabletterna. Risken är stor att vår älskade Lillen kommer få somna in innan han ens blivit 9 månader.

Det har varit och är väldigt jobbigt att vänta och inte veta.

Lillen är en helt underbar hund och tanken på att vi kanske måste låta honom somna in är hemsk.
Att ta bort Chico var jobbigt, men Lillen som inte ens har börjat leva... Jag har redan börjat sörja. Hoppas så klart att det ska gå att rädda honom men det känns inte hoppfullt just nu med tanke på att han fortfarande har ont trots mediciner...

Vi får se efter nästa måndag helt enkelt. Då ska Lillen göra en CT-röntgen och samma dag får vi preliminära resultat, vet inte vad de innebär och om vi kanske måste vänta några dagar till på det slutgiltiga resultatet eller inte.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar